Banner

Ondanks wetgeving zoals GDPR hebben we het recht op gebruik van onze data en de regie op onze data verloren. En dat besef leidt tot een groeiende weerstand tegen het verzamelen van data in centrale silo’s. Gelijktijdig is er een paradigma verschuiving gaande van centraal naar decentraal omgaan met data.

Om de tendens te duiden - want wat moet je met deze wetenschap als burger of professional -  praat filosoof Ad Verbrugge op 5 oktober met 3 experts over dit onderwerp:

  • Ruben Verborgh (Professor gedecentraliseerde webtechnologie aan IDLab van de Universiteit Gent),
  • Mladen Sancanin (Directeur Innovatie, Datadiensten en Research bij PGGM), en
  • Robert-Reinder Nederhoed (CEO Bitmymoney en blockchain-ondernemer)

U kunt bij deze talkshow aanwezig zijn!

De talkshow vindt plaats bij Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden. Vanaf 14.30 uur is de inloop. Om 15.00 uur starten we met het programma dat duurt tot 17.00 uur. We sluiten af met een borrel.

Aanmelden doet u door onderstaand formulier in te vullen.

Ruben Verborgh is professor gedecentraliseerde webtechnologie aan IDLab van de Universiteit Gent – imec en een Visiting Fellow aan de Oxford Martin School binnen de Universiteit van Oxford. Daarnaast is hij Solid Ecosystem Architect voor Inrupt en adviseur voor andere bedrijven. Hij wil datagedreven innovatie herstellen door mensen de controle over hun data terug te geven. Hij is co-auteur van twee boeken over Linked Data en heeft bijgedragen aan meer dan 300 publicaties voor internationale conferenties en tijdschriften over webgerelateerde onderwerpen.

Mladen Sancanin is Directeur Innovatie, Datadiensten en Research bij PGGM. Hij is een ervaren leider op het gebied van innovatie en digitalisering met een bewezen track record van meerdere succesvolle innovaties en verander trajecten. Hij wordt gezien als een inspirerende strateeg met veel praktijkervaring. In de afgelopen twintig jaar heeft hij in diverse functies onderscheidende services en proposities gerealiseerd en nieuwe digitale kanalen en -klantinteractie ontwikkeld. Daarnaast is hij spreker, startupmentor en lid van Expert Group on European Financial Data Space van de EU. Mladen komt oorspronkelijk uit Bosnië waar hij een succesvolle journalist is geweest.

Robert Reinder Nederhoed is blockchain-ondernemer van het eerste uur. Na het afronden van de studie Kunstmatige Intelligentie in Groningen in 2001, werkte hij in IT-projecten waar online samenwerken centraal stond. In 2012 startte hij Bitmymoney.com en bood daarmee als eerste internetbankieren met Bitcoin aan. Hij heeft dit uitgebouwd tot een bedrijf met 70.000 klanten die in Bitcoin hun vermogen voor later opbouwen.

Let's get in touch

Ready to do business with the experts at INNOPAY?